מסנני אוויר

סדרת PRDA1

סדרת מתגים זו תוכננה במפורש לזיהוי לחץ של מגוון רחב של נוזלים עם דיוק ורזולוציה גבוהים. לסדרה זו יציאות דיגיטליות ו/או אנלוגיות ותצוגה משולבת עם ממשק חזיתי הכולל שלושה לחצנים לתכנות פונקציות שונות (כל המתואר בתיעוד המצורף לפריט) ביניהן:
– הגדרת יחידת המדידה של הלחץ;
– ניהול היציאות מס' 1 ומספר 2, בהתאם ללחצים שנקבעו.

סדרת PR

סדרת מתגים זו תוכננה במפורש לזיהוי לחץ של מגוון רחב של נוזלים עם דיוק ורזולוציה גבוהים. לסדרה זו יציאות דיגיטליות ו/או אנלוגיות ותצוגה משולבת עם ממשק חזיתי הכולל שלושה לחצנים לתכנות פונקציות שונות (כל המתואר בתיעוד המצורף לפריט) ביניהן:

סדרת MA

מדי לחץ מאפשרים לחוש את הלחץ במעגלים הפנאומטיים. הם מתאימים ליישום ישירות על ווסת הלחץ או להרכבת לוח והם זמינים בגרסאות: צירית (MA), רדיאלית (MR), עם אוגן (MF) ועם תושבת (MP), בקדח 40 – 50 – 63 – 100.

סדרת EPR

שסתומים פרופורציונליים מאפשרים להתאים את לחץ הפלט באמצעות אות חשמלי. בהתאם ללחץ המוגדר, יש אות חשמלי פלט, הנקרא "אות משוב". לשסתומים אלה יש תצוגה שמלבד ציון הלחץ המוסדר, מקלה על התצורה הודות לפאנל המשתמש בצד השסתומים. שסתומים אלו זמינים בגדלים G1/8", G1/4" ו-G1/2".

סדרת EZ

מסנן+ מפחית + סיכה G3/8" – G1/2" – G1"

סדרת EZVL

שסתומי סגירה מסדרת "EZVL" מיוצרים עם חיבורים G3/8", G1/2" ו-G1" והם מתאימים לנעילה במצב הפליטה באמצעות מנעול תליה.

סדרת EZAP

שסתומי התחלה רכה מסדרת "EZAP" מיוצרים עם חיבורים G3/8", G1/2" ו-G1" בגרסאות הפנאומטיות והסולנואידים. פעולתם של שסתומי ההתנעה הרכה מורכבת מהזנה הדרגתית של אוויר למעגל עם זרימה מתכווננת. כאשר הלחץ במעגל מגיע ל-50 ÷ 60% מהזרימה המקסימלית של מתג השסתומים, קצב הזרימה המקסימלית של המתג במעלה הזרם.

סדרת EZL

סמנים מסדרת "EZL" מיוצרים עם חיבורים G3/8", G1/2" ו-G1"; קערות הטכנופולימר בעלות הגנה מתכתית כסטנדרט למידות G1/2" ו-G1", ועשויות מפוליאמיד קשיח זכוכית לפי דרישה לגודל G 3/8. לשימון נכון רצוי להגדיר את קצב הטפטוף בדרגה 300S בכל ISO 300S לפי סדר ירידה בדרגה 30W. Nl/דקה (שימון ערפל שמן).

סדרת EZRR/F

מפחיתי מסננים מסדרת "EZRR/F", המיוצרים עם חיבורים G3/8", G1/2" ו-G1", משלבים את מאפייני המסננים ושל סדרת מפחיתי הלחץ "EZ", ובכך מייעלים את המידות הכוללות.

סדרת EZRR

מפחיתי לחץ מסדרת "EZRR" מיוצרים עם חיבורים G3/8", G1/2" ו-G1"; הם זמינים בקנה מידה שונה של ויסות וניתן לספק אותם ללא החותם המקל על פי בקשה.

קל מאוד להבין מה מסנן אוויר מבצע הרי שמו מסגיר אותו. מסנן אוויר אחראי על סינון האוויר מכל מיני חלקיקים לא רצויים, שיכולים להיות מסוגים שונים. זה בדיוק הזמן להבין מה בדיוק הם מבצעים בשימוש ביום יום, כיצד הם משפיעים לטובה על העבודה ועל הסביבה ואלו סוגים קיימים.

מהם הפילטרים?

מסנני האוויר (או בלועזית – פילטרים) הם מתקנים שיכולים להיות בגדלים שונים, החל ממסנן קטן שיכול להיות בסלון בלי שתרגישו בו ועד מסננים גדולים מאוד שבעיקר משומשים בתעשייה. התפקיד של מסנן האוויר הוא לשאוב את האוויר ולהוציא אותו מהצד השני כאשר הוא נקי יותר. המסנן יכול להיות מחובר למדחס אוויר, הוא יכול להיות מחובר למפוח והוא גם יכול להיות בתור יחידה נפרדת. הסירקולציה שמבצע מסנן האוויר יכולה להיות באותו החלל בדיוק או להפריד בין שני חללים, כך למשל יש מסנני אוויר שדואגים לניקוי החדר מחלקיקים מזהמים בעוד יש מסננים שדואגים שהאוויר שנפלט יהיה נקי וטהור.

מי משתמש במסנני אוויר?

השימוש במסנני אוויר נפוץ בכל המגזרים כאשר אפשר לראות את השימוש בהם גם במגזר הפרטי. כאשר משתמשים במגזר הפרטי במסנני אוויר, השימוש לרוב יהיה בתור מסנן אוויר בלבד ולא בתור מפוח או ונטה כלשהי. אמנם יש מפוחים וגם ונטות רבים בשימושים בבתים פרטיים אך מסנן האוויר בדרך כלל יהיה נפרד ויוצב בחדר השינה או סלון. בשימוש הפרטי המסנן יכול לעזור לאנשים עם בעיות רפואיות, בעיקר אם יש להם בעיות במערכת הנשימה. במתאר העסקי והתעשייתי השימוש במסנני אוויר די דומה אם כי לעתים יש חומרים מזהמים שנפלטים מהמקום דרך המפוח ואז יש צורך לסנן אותם.

עד כמה חשובים המסננים לדחיסת אוויר?

מסנני אוויר חשובים מאוד באופן כללי כי פעולתם משאירה לנו אוויר נקי יותר, אך כאשר מדברים על דחיסת אוויר, יש חשיבות רבה הרבה יותר. מדחסים הופכים להיות כלים חשובים מאוד בתעשייה של המאה ה-21 כאשר דחיסת אוויר מאפשרת שימוש בכלים פנאומטיים ועוד שלל פעולות שבלעדיהן מפעלים רבים לא יכולים לפעול. דחיסת האוויר יכולה להיותה רבה פחות יעילה כאשר האוויר מלא במזהמים, כאשר לעתים אוויר שאינו נקי יכול גם לפגוע במכונה שמדחס האוויר אמור להפעיל. הייצור עצמו יכול להיפגע באיכות התוצר הסופי ולכן יש צורך לסנן את האוויר עם מסנן מתאים.

מדוע משתמשים במסנני אוויר בתעשייה?

השימוש בהם בתעשייה הוא אולי השימוש החשוב והמסיבי ביותר. כמעט בכל מפעל אפשר לראות מסנני אוויר שונים כאשר עיקר העבודה תהיה שונה מאוד מהמגזר העסקי והפרטי, כאשר הפילטרים ידאגו שהאוויר שנפלט מהמפעל יהיה נקי. כאשר המפעל פולט את האוויר על ידי מפוחים שמחוברים לקירות החיצוניים שלו, למעשה יש הזדמנות מעולה לשאוב את כל המזהמים שהמפעל מייצר, כמו למשל עשן או חומרים אחרים שמהווים תוצר של פעילותו העסקית ותהליכי הייצור שלו. השימוש במסננים אלו יכול להיות בחירה של המפעל אך לעתים זה עניין של נהלים ורישוי עסקים.

אלו סוגי פילטרים קיימים?

יש מספר סוגים של פילטרים כאשר אפשר לחלק אותם למכניים ולכימיים. המסננים המכניים בנויים בצורה כזו שהאוויר צריך לעבור דרך ארוכה ומפותלת מאוד עד אשר הוא יוצא מהצד השני, וכך למעשה החלקיקים הכבדים יותר נותרים בו. הסינון המכני יכול להיות יעיל יותר אם כי הוא לא יתאים לכל שימוש, כאשר יש במסנן פחם פעיל שסופח אליו את המזהמים בעוד האוויר עובר באין מפריע.

נגישות